середа, 14 серпня 2019 13:07

Суд зняв електронний браслет із екс-нардепа Крючкова

Суд зняв електронний браслет із екс-нардепа Крючкова
Суд продовжив дію обов'язків Дмитру Крючкову до 29 серпня Фото: https://www.slovoidilo.ua

Солом'янський районний суд зняв електронний браслет із колишнього народного депутата, екс-голови правління холдингової компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова. Втім, продовжив дію обов'язків до 29 серпня. Відповідне рішення слідчий суддя Сергій Коробенко ухвалив ще 25 липня, повідомляє "Слово і діло".

Прокурор САП просив суд продовжити дію обов'язків Крючкова ще на 2 місяці, аби унеможливити ризики перешкоджання досудовому слідству.

Вивчивши клопотання, суддя Коробенко його задовольнив частково, зобов'язавши Крючкова прибувати за першим викликом, не відлучатися з місця проживання без дозволу. Окрім того, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання документи, які надають право для виїзду за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція в енергетиці: братам Суркісам підготували підозри, Холодницький саботує їхнє підписання

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Дмитра Крючкова у причетності до заволодіння коштами державного сектору економіки у сфері енергетики у сумі 424 млн грн. За версією слідства, заволодіння відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати. Отримані відповідно до угод та договору кошти голова правління ПрАТ ХК "Енергомережа" використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

Зараз ви читаєте новину «Суд зняв електронний браслет із екс-нардепа Крючкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі