вівторок, 01 березня 2011 08:55

Суд знову відмовився назвати вбивство Гонгадзе замовним

Суд знову відмовився назвати вбивство Гонгадзе замовним

Печерський суд столиці погодився з рішенням Генпрокуратури не звинувачувати екс-генерала МВС Олексія Пукача в замовному вбивстві Георгія Гонгадзе та закрити кримінальну справу проти Пукача в цій частині обвинувачення.

Таким чином, суд відхилив скаргу вдови журналіста Мирослави Гонгадзе, яка вимагала повернути в звинувачення Пукача пункт про замовне вбивство, пише Сегодня.

За словами адвоката вдови Гонгадзе Валентини Теличенко, слідчий і суд вважають, що Пукач вбив журналіста, виконуючи злочинний наказ екс-глави МВС Юрія Кравченка, але не замовлення.

Вона також переконана, що таким чином ГПУ рятує від відповідальності екс-президента Леоніда Кучму.

"У Кримінальному кодексі немає статті, яка передбачає провину за виконання наказу. Будемо подавати скаргу до Апеляційного суду, - пояснює Теличенко. - Це рішення суду означає, що прокуратура робить спроби применшити провину Пукача і сховати від відповідальності замовників вбивства. Тобто хоче закінчити це розслідування встановленням провини Пукача і не з'ясовувати ролей у справі Кравченка і Кучми. Що стосується термінів, то чим менше обтяжуючих обставин (а таким могло бути вбивство на замовлення), тим більше у Пукача шансів не отримати довічний термін".

У Генпрокуратурі цю новину поки не коментують, посилаючись на те, що у них ще немає постанови суду.

Раніше вдова екс-глави МВС Юрія Кравченка, Тетяна, повідомила, що її чоловік не замовляв Пукачу вбивати журналіста: "Пукач стверджує, що отримав "злочинний наказ" вбити Гонгадзе від Кравченка в його службовому кабінеті 13 і 14 вересня 2000 року. Я провела власне розслідування: ні 13-го, ні 14-го вересня Юрій Кравченко взагалі не з'являвся у своєму службовому кабінеті ".

Зараз ви читаєте новину «Суд знову відмовився назвати вбивство Гонгадзе замовним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі