понеділок, 27 серпня 2018 13:05

Суд затягує розгляд скарги у справі сина Авакова

Суд затягує розгляд скарги у справі сина Авакова
Суд затягує розгляд скарги на закриття справи "рюкзаків Авакова". Фото: Главком.

Солом'янський райсуд Києва незаконно затягує розгляд скарги активістів на закриття "справи рюкзаків Авакова" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та його екс-заступника. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

17 серпня Центр протидії корупції подав скаргу до Солом'янського суду на постанову прокурора САП Василя Кричуна закрити кримінальне провадження у "справі рюкзаків" щодо сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

27 серпня суд не розглянув скаргу і не призначив дату засідання. Закон вимагає розглянути таку скаргу у п'ятиденний термін після подачі - суд мав це зробити ще до 22 серпня.

"Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, у суді повинні зареєструвати скаргу та визначити суддю у день її надходження. Саму ж скаргу суд зобов'язаний розглянути протягом 5 календарних днів із моменту її отримання. Суд порушив наше право оскаржити незаконну постанову про закриття "справи рюкзаків" протягом строку визначеного законом. У разі, якщо суд не розгляне скаргу, ЦПК вимушений буде звертатися до Вищої ради правосуддя", — каже юрист ЦПК Віталій Цокур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У САП пояснили, чому відпустили сина Авакова

Скаргу на три дні пізніше від визначеного терміну, 20 серпня, розподілили на суддю Сеніна В.Ю.

У липні 2018 прокурор САП закрив справи двох фігурантів "рюкзаків Авакова" — сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Слідство не знайшло "прямих достатніх доказів". Третій фігурант Володимир Литвин взяв провину на себе.

Зараз ви читаєте новину «Суд затягує розгляд скарги у справі сина Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі