четвер, 05 вересня 2019 09:43

Суд заочно арештував екс-голову НКРЕКП Вовка – журналісти

Суд заочно арештував екс-голову НКРЕКП Вовка – журналісти
Вовк перебуває у Бельгії і не збирається повертатися в Україну. Фото: glavcom.ua

Колишнього керівника НКРЕКП Дмитра Вовка заочно арештували у рамках справи "Роттердам+".

Про це повідомив Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко.

"Київський суд заочно арештував головного фігуранта справи "Ротердам+" Дмитра Вовка. Також суд дозволив НАБУ затримати Вовка і доставити до суду для розгляду міри запобіжного заходу. Така процедура.

Тепер справа за Інтерполом, адже, по суті, відсутність цього рішення було головною перепоною для розшуку Вовка Інтерполом", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "Роттердам+": суд зняв арешт із комп'ютерних доказів

Дмитро Вовк очолював НКРЕКП у 2014-2018-х. 2016-го комісія затвердила нову формулу визначення гуртової ринкової ціни на електроенергію. У формулі враховується ціна на вугілля та вартість його доставки із портів Європи в Україну. Це призвело до здорожчання електроенергії на внутрішньому гуртовому та роздрібному ринках. НАБУ вважає, що через це держава зазнала збитків на майже 19 млрд грн.

У квітні 2019-го Вовк вилетів у Бельгію та відтоді в Україну не повертався. Адвокат Вовка пояснив це тим, що підзахисний перебуває на навчанні у Гарварді. А сам Вовк раніше заявляв, що в Україну не поїде, бо не вірить у справедливість судової системи.

8 серпня НАБУ оголосило про підозру шістьом особам у справі "Роттердам+". Топ-менеджера ДТЕК Бориса Лісового вже випустили після внесення 10 млн грн застави. Іншому фігуранту, також із ДТЕК, суд призначив заставу 9,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд заочно арештував екс-голову НКРЕКП Вовка – журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі