понеділок, 28 липня 2008 11:18

Суд залишив Януковича з державною дачею

Суд залишив Януковича з державною дачею
Господарський суд Києва відмовився повернути державі резиденцію "Межигір"я", де проживає родина колишнього прем"єр-міністра, лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Міністерство юстиції програло суд про незаконність передачі в приватну власність урядової дачі "Межигір"я" (комплекс відпочинку "Пуща-Водиця"), розташованої в селі Нові Петрівці під Києвом, пише "Дело".

У цій фешенебельній резиденції вже кілька років проживає зі своєю сім"єю Янукович. Минулого року усе її майно і 130 га дорогої землі опинилися в приватних руках. Права на престижний об"єкт отримала фірма з донецькими коренями "Медінвесттрейд". Натомість від неї державі дісталося два будинки в Києві.

Господарський суд столиці в минулу п"ятницю підтвердив законність цієї схеми. Тим самим судді відмовилися повернути резиденцію державі, як того домагався уряд Юлії Тимошенко.

Мін"юст подав позов про незаконність передачі комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" (с. Нові Петрівці, Вишгородський район) компанії "Медінвесттрейд" ще на початку весни цього року. Тоді уряд Тимошенко вирішив повернути резиденцію "Межигір"я" державі.

Як відомо, минулого літа Кабмін Януковича передав комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" загальною вартістю 112 млн грн у статутний фонд держкомпанії "Надра України". Але там престижний об"єкт довго не затримався. І в обмін на два нежилих будинки за адресою Паркова алея, 3 і 5-7 у Києві був переданий у руки приватної компанії "Медінвесттрейд". На сьогодні повноправним власником усього майна на території резиденції є маловідоме ТОВ "Танталіт".

Відповідно до документів, які опинилися в розпорядженні "Дело", відповідну угоду купівлі-продажу "Медінвесттрейд" і "Танталіт" уклали 19 листопада 2007 року, усього лише за місяць до відставки Кабміну Януковича.

На п"ятничному засіданні Господарського суду відповідачами виступали представники обох компаній – "Медінвесттрейда" і "Танталіту".

Як повідомив газеті представник Мін"юсту, до кінця цього тижня Госпсуд повинен надати мотивацію свого рішення, прийнятого на користь приватних компаній. Відразу після цього міністерство має намір подати апеляцію в Київський апеляційний госпсуд.

Тим часом, поки держава намагається відсудити свою колишню власність, земля, на якій вона знаходиться, уже передана в інші руки. Відповідно до документів, якими воролодіє "Дело", земельна ділянка комплексу "Пуща-Водиця" – 130 га – у с. Нові Петрівці переданий в оренду на 49 років компанії "Танталіт" ще минулого року.

Утім, минулого тижня керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк заявив, що акт на землекористування на території резиденції "Межигір"я" "залишається за Державним управлінням справами, і жодна приватна особа не приватизує цю землю".

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив Януковича з державною дачею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі