вівторок, 24 листопада 2020 18:31

Суд закрив справу колишнього нардепа Полякова щодо недостовірного декларування

Суд закрив справу колишнього нардепа Полякова щодо недостовірного декларування
Антикорупційний суд закрив справу Полякова. Фото: УП

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження проти народного депутата 8-го скликання Максима Полякова щодо недостовірної інформації у декларуванні.

Рішення прийняли у зв'язку зі скасуванням Конституційним судом статті КК України. Вона передбачала відповідальність за незаконне збагачення.

Центр протидії корупції нагадав, що у ВАКС слухають справу щодо незаконного отримання Поляковим компенсації за номер у готелі "Київ". Він використовував іншу квартиру. До цього випадку приєднали справу про недостовірне декларування. Тепер частину щодо декларації закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 найрезонансніших кримінальних проваджень, які закриють через рішення КСУ

ВАКС також розглядає "бурштинову справу" за участю Полякова. Він разом з іншим колишнім депутатом Бориславом Розенблатом має статус обвинуваченого.

Максима Полякова звинуватили в декларуванні недостовірної інформації за 2016-2017 роки. Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі в Києві, при цьому отримував компенсацію за оренду житла в готелі, але в декларації житло не відобразив. Вартість помешкання становить майже 11 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд закрив справу колишнього нардепа Полякова щодо недостовірного декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі