четвер, 03 березня 2011 13:07

Суд "закрив" Пукача ще на 2 місяці

Суд "закрив" Пукача ще на 2 місяці

Екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача продовжили арешт на 2 місяці.

Відповідне рішення один із судів Києва прийняв 3 березня.

Між тим, в прес-службі Генеральної прокуратури України поки не мають інформації про це.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі .

У свою чергу, колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду Пукач перебував під вартою.

Генеральна прокуратура України 6 грудня 2010 року заявила про завершення розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе. Водноча відомство не визнало вбивство замовним

31 січня 2011 Печерський райсуд визнав законною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи стововно Пукача в частині обвинувачення у замовному характері вбивстві Георгія Гонгадзе.

7 лютого представник інтересів вдови журналіста Мирослави Валентина Теличенко оскаржила цю постанову. Однак Апеляційний суд відставив в силі рішення першої інстанції.

Зараз ви читаєте новину «Суд "закрив" Пукача ще на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі