вівторок, 04 листопада 2008 16:20

Суд заборонив проведення "Російського маршу" в Криму

Ленінський районний суд Севастополя заборонив проведення "Російського маршу" з нагоди Дня російської єдності 4 листопада за позовом Севастопольської організації "Молодіжного Союзу Наша Україна".

Про це повідомив голова МНСУ Степан Барна в інтерв"ю офіційному сайту партії.

У заяві "Молодіжного Союзу" зазначається, що проведення "маршу" може призвести до "виникнення бійок між екстреміськими радикальноналаштованими організаціями та сприятиме пропагуванню расистських і антиукраїнських ідей в Криму".

Барна запевняє: "Якщо сьогодні в Севастополі відбуватимуться "Російські марші", "Молодіжний Союз" вимагатиме притягнути до відповідальності їхніх організаторів, які, в основному, навіть не є громадянами України".

За словами Барни, "святкування дати приходу династії Романових в Україні – це ніщо інше, як бажання сусідньої держави дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні".

У свою чергу, "нашоукраїнець" Андрій Парубій подав до СБУ депутатський запит з приводу проведення в Криму "російського маршу".

За його словами, "проведення "російського маршу" в Севастополі – це чергова провокація, організована на Кримському півострові місцевими маргінальними структурами під орудою Кремля; її мета також ніким не приховується – це дестабілізація ситуації в усій Україні".

"Подібні заходи носять відверто агресивний характер і українофобську, шовіністичну спрямованість, провокують національну ворожнечу, тому мають бути заборонені на території нашої держави", - наголошує Парубій, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив проведення "Російського маршу" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі