понеділок, 05 травня 2008 20:48

Суд заборонив приватизацію Одеського припортового заводу

Одеський обласний господарський суд своєю ухвалою заборонив здійснювати будь-які дії з продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це повідомили у Фонді держмайна.

Ухвалу винесено в забезпечення позову депутата міськради Одеси Олексія Гончаренка (Партія регіонів).

11 лютого 2008 р. Кабмін затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Фонд держмайна України 20 лютого оголосив конкурс з використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета, що виставлявся на конкурс - 3 млрд. грн. Конкурс мав відбутися через 75 днів після публікації оголошення. Документи, необхідні для участі в конкурсі з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", у Фонду державного майна України запитали 20 компаній.

15 квітня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

25 квітня представлений прем`єр-міністром Юлією Тимошенко колективу ФДМУ як в.о. голови Фонду Андрій Портнов повідомив, що Окружний адміністративний суд міста Києва 24 квітня ухвалив рішення про зупинку наказів Валентини Семенюк-Самсоненко про припинення приватизації Одеського припортового заводу.

У свою чергу Ющенко повторно зупинив дію розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу з продажу ОПЗ.

Після чого прем`єр-міністр України Тимошенко доручила виконуючому обов`язки голови Фонду державного майна Портнову не виконувати укази Президента від 25 квітня щодо керівництва Фонду держмайна і щодо припинення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив приватизацію Одеського припортового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі