понеділок, 16 червня 2008 16:25

Суд заарештував мера Алушти

Печерський районний суд Києва сьогодні заарештував мера Алушти Володимира Щербину, якого підозрюють в отриманні хабарів.

Таким чином суд задовольнив подання Генеральної прокуратури, що просила обрати запобіжний захід для Щербини у вигляді утримання під вартою.

Мера Алушти взято під варту з 16 червня на термін 2 місяці. Протягом трьох днів ухвалу суду може бути оскаржено в апеляційному суді.

Як передає "Інтерфакс-Україна", на засіданні представник прокуратури, зокрема, розповів, що в травні цього року заступник мера Алушти Вадим Попов спільно з мером вимагали від представника філіалу ООО "Кримігросервіс" $50 тис. за вирішення питання про розміщення на набережній Алушти ігрових павільйонів.

Згодом суму зменшили до $20 тис. Після отримання цієї суми було ухвалено рішення про надання дозволу на розміщення ігрових павільйонів. Отримані кошти мер і його заступник розділили між собою.

Під час обшуків у Щербини та Попова були вилучені гроші, що вони отримували від різних громадян у вигляді хабарів.

Щербина на засіданні суду заперечував факти отримання хабарів і сказав, що за останній час він і значна частина депутатів міськради діяли для того, щоб обмежити і навіть прибрати ігрові заклади з набережної Алушти, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував мера Алушти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі