четвер, 09 липня 2020 00:08

Суд визнав недостовірними матеріали Бігуса щодо "справи Гладковського"

Суд визнав недостовірними матеріали Бігуса щодо "справи Гладковського"
Справа Гладковського: матеріали Бігуса визнали недостовірними. Фото: РБК

Подільський райсуд Києва повністю задовольнив позов Ігоря Гладковського, сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Він стосувався захисту честі, гідності та ділової репутації. Адресував позов Гладковський-молодший громадській організації "ТОМ 14" та журналістам-розслідувачам Лесі Івановій і Денису Бігусу, повідомляється на офіційному сайті в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, ці повідомлення є:

недостовірними,

такими, що порушують особисті немайнові права Ігоря Гладковського;

такими, що підлягають спростуванню.

Крім того, суд зобов'язав відповідачів спростувати оприлюднену ними торік інформацію. Це має відбутися упродовж 10 днів з того моменту, як рішення суду набуло чинності.

Так, диктор у ефірі програми "Наші гроші" має повідомити, що:

ця оприлюднена журналістами інформація про розкрадання не відповідає дійсності,

Гладковський-молодший є непричетним як до злочинних схем в українському оборонному секторів, так і до фірми-прокладки "Оптимумспецдеталь", яка фігурує у цій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупціонери відзвітували у справі Гладковського

У лютому 2019 року розслідувачі з проєкту Bihus.Info з'ясували, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою організували фірми-прокладки. Через ці фірми вони поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав недостовірними матеріали Бігуса щодо "справи Гладковського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі