четвер, 22 листопада 2018 01:40

Суд відмовився повертати "Укртелеком" в державну власність

Суд відмовився повертати "Укртелеком" в державну власність
"Укртелеком" у Ахметова поки не відбирають. Фото: ТСН

Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна (ФДМ) України в позові до ТОВ "ЕСУ" про розрив приватизаційного договору купівлі-продажу 92,79% акцій "Укртелекому" і стягнення 2,171 млрд грн.

Суд також відмовив у зустрічному позові "ЕСУ" до Фонду держмайна "про визнання припиненим зобов'язання за договором неможливістю його виконання". Відповідне рішення суду від 7 листопада 2018 року оприлюднено в базі судових рішень.

У мотивувальній частині суд погодився з аргументами про належне виконання умов договору. "Судом встановлено належне виконання ТОВ "ЕСУ" умов пункту 6.2. розділу 6 Концепції ТОВ "ЕСУ" щодо внесення інвестицій у розмірі не менше суми, яка є еквівалентом $450 млн", — йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці заплатили Ахметову понад 700 мільйонів

ФДМ подав до суду позов про розірвання договору з "ЕСУ" в середині травня 2017 року, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені. До справи як третю особу на стороні відповідача було залучено Ощадбанк (Київ), у заставі якого перебуває зазначений пакет акцій "Укртелекому".

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився повертати "Укртелеком" в державну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі