вівторок, 04 грудня 2018 07:49

Суд відмовився арештувати колишнього керівника ДФС Продана

Суд відмовився арештувати колишнього керівника ДФС Продана
Суд відмовився заарештовувати колишнього керівника ДФС Мирослава Продана і відпустив його на поруки нардепів. Фото - ТСН

Колишній керівник Державної фіскальної служба України Мирослав Продан залишиться на свободі.

Відповідне рішення у ніч проти 4 грудня ухвалив Солом'янський районний суд Києва, повідомляє Радіо Свобода.

Суддя обрала Проданові запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Поручителями колишнього посадовця погодилися виступити 9 народних депутатів, семеро з яких прийшли до зали засідань. Екс-чиновнику заборонили змінювати місце проживання і зобов'язали носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десант із 6 нардепів БПП підоспів на допомогу екс-чиновнику

Прокурори вимагали 2 місяці арешту із можливістю внесення застави у 89 млн гривень. Вони озвучили докази провини чиновника: невідповідність суми заробленою ним і дружиною та придбаного парою майна, покази свідків, переписку месенджера Telegram, в якій Продан виявляє себе, як господар нерухомості, а жінка обирає меблі та оздобу. Хоча за документами, житло придбано не ними, а кумом Максимом Павицьким.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала підозру колишньому очільнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану у привласненні 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року. Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу. Також слідство перевіряє причетність екс-очільника ДФС до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів. Підозрюваного викликали на допит 20 листопада, однак він виїхав на лікування за кордон – за словами Продана, він надав слідчим медичну довідку. Невдовзі колишній посадовець анонсував своє повернення до України. 30 листопада САП повідомила про допит Продана, однак зауважила, що співрозмовник відмовився відповідати на запитання.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився арештувати колишнього керівника ДФС Продана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі