середа, 04 червня 2008 15:14

Суд у справі Рудьковського відклали через хворобу підсудного

Печерський районний суд міста Києва відклав до 11 червня початок розгляду по суті справи, порушеної стосовно екс-міністра транспорту і зв"язку Миколи Рудьковського, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, через його хворобу.

Обвинувачення і захист погодилися з тим, що розпочинати розгляд справи за відсутності підсудного неможливо, оскільки це буде порушенням його прав.

У свою чергу, головуючий на засіданні суддя Андрій Мельник зазначив, що суд постановив "визнати причину неявки підсудного Рудьковського поважною" і відкласти розгляд справи до 10.00 11 червня.

Слідчим відділом прокуратури Києва за матеріалами СБУ було порушено кримінальну справу стосовно Рудьковського за розтрату коштів у особливо великих розмірах під час здійснення приватної поїздки літаком за маршрутом Київ-Париж-Київ (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України) і висунуто звинувачення.

28 травня розгляд справи за звинуваченням Рудьковського було перенесено через хворобу судді Печерського районного суду Києва Олександра Мельника, якому передано на розгляд матеріали справи.

"В розгляді справи в суді переконує мене захист. Є всі докази для того, щоб довести мою невинність", – заявив Рудьковський, який прибув на судове засідання.

Водночас він не став коментувати свою справу, посилаючись на те, що це не має бути розцінено кимсь як тиск на суд, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд у справі Рудьковського відклали через хворобу підсудного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі