пʼятниця, 26 жовтня 2007 19:55

Суд розглянув позов постпреда Президента щодо нелегітимності мера Сімферополя

Центральний районний суд Сімферополя на відкритому судовому засіданні відхилив позов постійного представника Президента України в АРК, в якому він вимагав визнати незаконним перебування Геннадія Бабенка на посаді міста Сімферополя.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Сімферопольської міської ради, заслуховуючи представників сторін, перевіривши доводи сторін, матеріали справи, колегія суддів вирішила, "що позовні вимоги є необгрунтованими і не підлягають задоволенню".

Як говориться в рішенні суду, до переліку повноважень постпреда глави держави в АРК і Представництва Президента не включено повноваження щодо звернення до суду без доручення Президента. "До адміністративного суду має право звертатися з адміністративним позовом особа, яка вважає, що порушені її права, свободи або інтереси у сфері публічно-правових відносин. Суб`єкт владних повноважень має право звернутися до адміністративного суду у випадках, встановлених законом", - говорять в прес-центрі.

"У разі виявлення представником Президента факту порушення чинного законодавства в діях органів місцевого самоврядування АР Крим законом передбачена чітка послідовність дій, а саме: внесення подання до органу місцевого самоврядування в АРК з вимогою про усунення виявлених порушень, про що інформується Президент України", - говориться в рішенні суду.

У разі неналежного реагування на подання постійного представника Президента щодо незаконності прийнятих нормативно-правових актів, він вносить пропозицію про відміну або зупинку дії таких актів безпосередньо Президенту. "Проте представник позивача в суді підтвердив факт того, що представник Президента не звертався з поданням до місцевого органу самоврядування і не вносив пропозиції Президенту України, а безпосередньо звернувся до суду, мотивуючи це тим, що у нього є це право", - говорять в прес-центрі міськради.

24 жовтня 2006 року тодішній постійний представник Президента України в АРК Геннадій Москаль звернувся до суду з адміністративним позовом до Сімферопольської міської ради, виконавчого комітету міськради і мера міста Бабенка про визнання його дій з виконання повноважень міського голови протиправними. Зокрема, це стосується підписання рішень, прийнятих міською радою, і розпоряджень мером. Постпред у своєму позові вимагав визнати некомпетентність Бабенка як Сімферопольського міського голови, заборонити здійснення повноважень мера, визнати недійсними і скасувати рішення і розпорядження Сімферопольської міськради, підписані Бабенком. Нелегітимність мера в суді відстоювали і ті, хто був постпредом після Москаля, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд розглянув позов постпреда Президента щодо нелегітимності мера Сімферополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі