субота, 11 жовтня 2008 12:20

Суд призупинив дію указу Ющенка про вибори

Суд призупинив дію указу Ющенка про вибори
Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію указу Президента Віктора Ющенка N911 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це Українським Новинам сказав депутат Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко, який є представником блоку в суді.

"Судом винесено постанову, яка призупиняє дію указу Президента N911", - сказав він.

Пилипенко повідомив, що БЮТ оскаржив у суді відповідний указ 10 жовтня відразу ж після його опублікування в офіційних виданнях.

Зі слів депутата, того ж дня суд виніс відповідну постанову й призупинив дію указу.

Пилипенко зазначив, що тим самим суд зобов"язав Ющенка опублікувати в офіційних виданнях інформацію про призупинення його указу, а Центральній виборчій комісії заборонив проводити які-небудь заходи щодо організації й проведення позачергових парламентських виборів.

Представник БЮТ у суді підкреслив, що розгляд справи призначений на 24 жовтня.

З його слів, у зв"язку із призупиненням судом дії указу з юридичної точки зору в суботу виборча кампанія з позачергових виборів не розпочалася.

Як повідомляло агентство, Секретаріат Президента заявляє, що суддя окружного адмінсуду Києва Володимир Келеберда не мав повноважень розглядати позов БЮТу щодо указу N911 про дострокове припинення повноважень Ради, пояснюючи це тим, що 10 жовтня Ющенко скасував призначення Келеберди на посаду судді цього суду.

Блок Юлії Тимошенко оскаржив в окружному адмінсуді Києва указ про дострокове припинення повноважень Ради й призначення позачергових виборів, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Суд призупинив дію указу Ющенка про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі