середа, 28 травня 2008 17:47

Суд припинив досудове слідство Генпрокуратури за звинуваченням Луценка

Подільський районний суд Києва припинив досудове слідство Генеральної прокуратури за звинуваченням міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в зловживанні службовим положенням і нанесенні тілесних ушкоджень під час інциденту з мером Києва Леонідом Черновецьким. Про це повідомив адвокат міністра Юрій Мартиненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я подав скаргу до Подільського районного суду на безпідставно порушені кримінальні справи. Суддя Подільського суду Василь Бородій (він же головуючий суду - ред.) прийняв скаргу до провадження і, як того вимагає УПК, відкрив провадження за скаргою і припинив досудове слідство (до розгляду справи по суті - ред.)", - сказав Мартиненко.

Він підкреслив, що вже відніс ухвалу суду до канцелярії Генпрокуратури. Мартиненко також сказав, що розгляд скарги по суті призначений на понеділок, 2 червня, на 16:00.

Нагадаємо, раніше сьогодні в Секретаріаті президента заявили, що "міністр внутрішніх справ знайшов можливим фактично вимагати від голови держави втрутитися у виборчий процес і натиснути на Генерального прокурора, щоб почати кримінальне переслідування Черновецького".

"Це і мало бути, за визнанням пана Луценка, "ноу-хау" очолюваного ним блоку на виборах в Києві. Саме ці "пропозиції" президент України відкинув зі словами про "ментовські штучки", що цитує Луценко. Проте останній свідомо приховав справжній зміст фрази: Віктор Ющенко додав, що не для того став президентом, щоб використовувати кримінальні справи в політичній боротьбі.

Очевидно, Юрій Луценко забув про це, якщо наважився робити главі держави такі "пропозиції". Як забув і про те, що обіцяв на Майдані - боротися зі злочинністю і корупцією, а не використовувати ресурси і можливості міліції для задоволення власних потреб", - підкреслили у СП, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Суд припинив досудове слідство Генпрокуратури за звинуваченням Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі