пʼятниця, 29 квітня 2011 13:48

Суд почув скарги "антиподатківців"

Суд почув скарги "антиподатківців"

Шевченківський районний суд Києва повернув до міської прокуратури столиці кримінальну справу за обвинуваченням шести активістів "Податкового майдану" в умисному пошкодженні плитки на Майдані Незалежності в Києві для усунення порушень, допущених у ході досудового слідства.

Таке рішення суд прийняв у п'ятницю на попередньому засіданні, розглянувши клопотання одного з обвинувачених Сергія Мельниченка. Згідно із рішенням суду, кримінальна справа підлягає поверненню до прокуратури, оскільки прокурор не перевірив доводи обвинувачених. Також були порушені їхні конституційні права, і ця кримінальна справа не може слухатися в суді.

Мельниченко у своєму клопотанні зазначав, що слідством було порушено право на їх захист, не надано можливості в повному обсязі ознайомитися з матеріалами справи. Також прокуратура не реагувала на скарги про застосування незаконних методів дізнання в ході слідства.

Також суд залишив у силі запобіжний захід обвинуваченим - підписку про невиїзд.

Це рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційному порядку.

Як відомо, з 22 листопада по 3 грудня 2010 року на Майдані Незалежності в Києві проходила безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу, який серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Прокуратура Києва 1 квітня 2011 року передала до Шевченківського райсуду столиці кримінальну справу за обвинуваченням шести осіб у пошкодженні плитки покриття і металевого огородження Майдану Незалежності столиці і перекриття учасниками акції протесту проїжджої частини вулиць Хрещатик та Інститутська, що призвело до суттєвого порушення роботи транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Суд почув скарги "антиподатківців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі