пʼятниця, 05 грудня 2008 14:39

Суд остаточно відмовив Ющенку у розпуску Ради

Сьогодні Київський апеляційний адміністративний суд за заявою БЮТ переглянув своє ж рішення від 28 жовтня 2008 року, яким було задоволено скаргу Секретаріату Президента України на ухвалу окружного адміністративного суду про зупинку виборчого процесу та скасував його.

Про це повідомив народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

Одночасно цим же рішенням апеляційний суд відмовив Президенту України у задоволенні його апеляції. Рішення суду є остаточним і не може бути оскаржене.

"Звичайно, після того, коли сам Президент, на виконання ухвали Окружного суду, скасував власний Указ про припинення повноважень Верховної Ради VI скликання, та відмінив антидержавні дострокові вибори, сьогоднішнє рішення Апеляційного суду носить радше символічний характер і є свідченням виключно послідовної правової позиції БЮТ, а також нівелює всі наклепницькі та юридично нікчемні обвинувачення з боку Секретаріату Президента, якими, за браком правових мотивів, щедро поливали нашу політичну силу", - заявив Пилипенко.

"Зі всією відповідальністю наголошуємо, що на сьогодні відсутній будь-який судовий документ, який би ставив під сумнів законність ухвали судді Окружного адміністративного суду м. Києва Келеберди, якою 10 жовтня 2008 року було зупинено Указ Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів", - сказав Пилипенко.

Відповідно, наголосив депутат, будь-який новий Указ Президента про позачергові вибори, у разі його видання, може бути оскаржено без жодних правових перепон.
Зараз ви читаєте новину «Суд остаточно відмовив Ющенку у розпуску Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі