четвер, 23 вересня 2021 14:11

Суд оголосив вирок кату активістів Майдану Крисіну

Суд оголосив вирок кату активістів Майдану Крисіну
Дарницький райсуд столиці майже три роки розглядав справу катування майданівців. Вирок винесли лише сьогодні.  Юрія Крисіна засудили до семи років в'язниці. Фото: УНІАН

Тітушку часів Майдану Юрія Крисіна засудили до семи років позбавлення волі у справі про катування активістів, зокрема відеооператора Владислава Іваненка.

Відповідний вирок у Дарницькому райсуді Києва зачитали 23 вересня, пише "Бабель".

З огляду на попередній термін загальний термін покарання становить вісім років. Крисін вийде із вʼязниці 2026-го, оскільки час затримання рахують із 2018 року.

Суд урахував ступінь важкості злочину. А також те, що Крисіна раніше засуджували й він має неповнолітніх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: суд відпустив ексочільника львівського "Беркута"

Позов потерпілого Іваненка суд задовольнив частково й постановив виплатити йому 500 тис. грн моральної компенсації.

Вирок набуде чинності на 30-й день із моменту оголошення, якщо сторона обвинувачення не подасть апеляцію. Адвокат Крисіна наголосив, що вона буде.

Юрій Крисін є фігурантом двох справ: убивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія та викрадення й катування майданівців.

У ніч на 19 лютого 2014-го на розі вул. Володимирської та вул. Великої Житомирської в центрі Києва тітушки вбили журналіста Веремія. Його сильно побили, а потім вистрілили у спину. Дії Крисіна, який добивав битою пораненого журналіста, кваліфікували як хуліганство.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна. Його засудили на чотири роки з випробувальним терміном - два роки.

У січні 2014-го біля станції метро Петрівка тітушки викрали Владислава Іваненка, вивезли його в лісосмугу й катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Суд оголосив вирок кату активістів Майдану Крисіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі