пʼятниця, 16 червня 2017 16:48

Суд може призначити процедуру заочного засудження у справі Януковича на наступному засіданні – Баганець

Суд може призначити процедуру заочного засудження у справі Януковича на наступному засіданні – Баганець
Колишній заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець каже, що якщо Янукович не з'явиться на наступне засідання суду, то після розгляду відповідного клопотання прокуратури суд може ухвалити рішення про застосування процедури заочного судового провадження у цій справі

Оболонський районний суд Києва на наступному засіданні може ухвалити рішення, після подання відповідного клопотання прокуратури, про застосування процедури заочного судового провадження у справі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді, в разі його неявки до суду.

Таку думку висловив колишній заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, повідомляє УНН.

"Суд повинен його (Віктора Януковича – ред.) викликати у встановленому законом порядку, тобто, направити повістку за останнім відомим місцем його проживання. Якщо він не з'явиться, тоді суд має право розглянути клопотання органів державного обвинувачення щодо застосування процедури заочного засудження, тим більше, що клопотання, як я зрозумів, прокурори вже подали. Тоді будуть всі підстави для того, щоб можна було розглядати це клопотання", - сказав Баганець.

За словами юриста, якщо Янукович не з'явиться на наступне засідання, то після розгляду відповідного клопотання прокуратури суд може ухвалити рішення про застосування процедури заочного судового провадження у цій справі.

Як повідомлялось, 16 червня Оболонський районний суд Києва призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді на 10 годину 26 червня.

Військовий прокурор Руслан Кравченко повідомив, що прокуратура не проситиме суд про призначення заочного судового провадження, якщо екс-президент України Віктор Янукович, якого обвинувачують у державній зраді, приїде на наступне судове засідання, яке призначене на 26 червня.

Зараз ви читаєте новину «Суд може призначити процедуру заочного засудження у справі Януковича на наступному засіданні – Баганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі