пʼятниця, 01 квітня 2011 17:10

Суд готовий винести вирок Лозінському

Суд готовий винести вирок Лозінському

Дніпровський райсуд міста Києва 20 квітня почне оголошувати вирок у справі депутата VI скликання Віктора Лозинського.

"Суд йде у нарадчу кімнату до 20 квітня", - сказала головуюча на засіданні суддя Неллі Ластовка.

Нагадаємо що окрім Лозинського по даній справі проходять прокурор Голованівського району Євген Горбенко, екс-начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський і єгер Голованівського лісництва Василь Перепелиця.

Виступаючи на судових дебатах, Євген Горбенко підкреслив, що він вважає себе і Лозінського невинними.

Євген Горбенко також зазначив, що сторона звинувачення упустила той факт, що всі дії Валерія Олійника були спрямовані проти Віктора Лозінського і його.

Він заявив, що не визнає свою провину і підкреслив, що вважає себе потерпілим і свідком у справі.

"Прошу винести виправдувальний вирок", - сказав екс-чиновник.

У свою чергу, єгер Василь Перепелиця заявив, що на протязі всього слідства казав тільки правду, хоча слідство і намагалося залякати його.

"Слідство намагалося всякими методами змінити мої свідчення ... але я не хотів брати тягар на душу", - сказав Перепелиця.

Він зізнався, що в день загибелі Валерія Олійника незаконно вів полювання в лісництві.

"Я вистрілив з необережності і бачив як впала людина ... не вистачило у мене сміливості відразу вийти і все розповісти ... в той нещасливий день я випадково опинився на тому місці", - висловив жаль Перепелиця.

Михайло Ковальський також висловив жаль із приводу того, що все так сталося. Він попросив суд винести виправдувальний вирок. З аналогічним проханням звернувся і Євген Горбенко.

У свою чергу, виступаючи з останнім словом Віктор Лозинський висловив жаль з приводу того, що Валерія Олійника немає в живих.

"Я шкодую, що немає в живих Олійника ... він би підтвердив, що я невинний ... що ніякого пострілу і жодного наміру заподіяння тілесних ушкоджень не було", - сказав він.

Лозінський обвинувачується за 6-ма статтями Кримінального кодексу, одна з яких - стаття 115 (умисне вбивство), передбачає покарання позбавленням волі строком на 15 років або довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Суд готовий винести вирок Лозінському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі