середа, 12 січня 2011 20:45

Суд дозволив "кровосісям" протестувати голяка (ФОТО)

Сьогодні, 12 січня, Апеляційний суд міста Києва затвердив правомірність топлес-протестів FEMEN.

Сьогодні активістка FEMEN Ганна Деда з'явилася перед Апеляційним судом міста Києва.

Як повідомили в організації, слухалася справа про правомірність затримання під Кабміном напіводягненої дівчини Кровосісі, ім'я якої нагадує про червневу обмовку прем'єр-міністра Миколи Азарова про "бюджетних упирів-кровосісів".

Як повідомлялося, затримана активіста FEMEN намагалася потрапити у будівлю Кабміну з букетом квітів і тортом і вручити їх прем'єру.

"Суд був суворий, але справедливий. Ганна Деда визнана невинною, а дії міліції, що перешкоджають проведенню мирної акції, незаконними", - заявили у FEMEN.

"Деда Ганна була виправдана у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення по ст. 173 "дрібне хуліганство". Суд затвердив, що топлес-протести під час цивільних акцій є абсолютно законними", - заявив адвокат Деди Денис Овчаров.

"Тепер ми звернемося до суду з вимогою про відшкодування державою Ганні морального збитку за незаконний адміністративний арешт", - додав правозахисник Ярослав Яценко.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив "кровосісям" протестувати голяка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі