вівторок, 17 вересня 2019 12:35

Стягнути гроші з держави і повернути крісла: 100 люстрованих прокурорів готуються до поновлення

Близько 100 люстрованих прокурорів керівного складу можуть поновити на посадах за рішеннями Окружного адмінсуду Києва.

Про це пише LB.ua із посиланням на джерело у судовій системі.

Деякі позови перебувають на розгляді суду з 2014-го. Провадження припинили, оскільки суди першої інстанції очікували рішення Конституційного суду щодо закону про люстрацію.

За словами співрозмовника, серед тих, кого, швидше за все, поновлять на посаді, - двоє колишніх заступників генпрокурора часів Януковича - Юрій Дьомін (як пишуть ЗМІ, він син екс-генпрокурора Михайла Потебенька і колишній ректор Національної академії прокуратури) і Михайло Гаврилюк.

  Юрій Дьомін і Михайло Гаврилюк
Юрій Дьомін і Михайло Гаврилюк

11 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва повернув посади заступника прокурора в Харківській області Дмитру Кавуну і старшому прокурору Головного управління нагляду Олегу Кіперу, яких люстрували 2014-го.

Суд також вирішив стягнути з ГПУ на їхню користь середній заробіток за час вимушеного прогулу розміром 805 тис. 289 грн 96 коп.

За аналогією з цими рішеннями, найближчим часом приймуть рішення щодо інших прокурорів, які оскаржили своє звільнення за законом про люстрацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люстрованого Голомшу поновили в ГПУ

Президент Володимир Зеленський пропонував розширити дії закону про люстрацію на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які займали посади з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Стягнути гроші з держави і повернути крісла: 100 люстрованих прокурорів готуються до поновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі