Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 13:26

Створюється рух "Росіяни за УПА"

Створюється рух "Росіяни за УПА"
Партія "Братство", яку очолює Дмитро Корчинський, ініціювала створення широкого громадського руху "Росіяни за Українську повстанську армію (УПА)". Про це повідомляє прес-служба "Братства".

Зокрема, "братчики" відзначають, що "в ім"я подолання конфлікту, який розпалюється безвідповідальними політиками, заради руйнування нав"язаних нам ворожих міфів", назріла необхідність створення широкого громадського руху "Росіяни за УПА". "Це подібне до популярного міжнародного руху "Євреї за Ісуса", - уточнили активісти.

За їх словами, засновницькі збори руху повинні пройти у вересні. "Потрібні активні члени оргкомітету", - додали в "Братстві".

Нагадаємо, раніше на офіційному веб-сайті Міністерства закордонних справ РФ був розміщений документальний матеріал "Діяльність ОУН УПА (Частина 2)", підготовлений на базі нових розсекречених документів Центрального архіву ФСБ Росії. У матеріалах містяться доповідні записки і політичні донесення про діяльність ОУН-УПА в роки Великої Вітчизняної війни.

В той же час, радник глави СБУ Володимир Вятрович, коментуючи обнародувані на сайті Міністерства закордонних справ Росії нові архівні матеріали, заявив, що "доводити злочинну суть ОУН-УПА, користуючись документами НКВД, просто, адже про це свого часу поклопоталися самі чекісти, які вибивали з полонених потрібну їм інформацію, складали звіти, які інформували про жорстокість повстанців". На переконання Вятровича, "використання документів каральних органів в освітленні історії визвольного руху необхідне, проте для відтворення об"єктивної, не спотвореної картини їх слід зіставляти з іншими джерелами і документами", пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Створюється рух "Росіяни за УПА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути