четвер, 18 січня 2018 08:43

Штрафи за вживання алкоголю в громадських місцях планують збільшити

Штрафи за вживання алкоголю в громадських місцях планують збільшити
Пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Фото: ox.ac.uk

У Верховній Раді пропонують збільшити штрафи за порушення правил продажу і вживання алкоголю.

Володимир Мисик, народний депутат, зареєстрував законопроект №7490. Ним пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляє "Радіо "Свобода".

Автор документа пропонує збільшити розміри штрафів з 17-85 грн до 340-510 грн за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у громадських місцях, парках і транспорті або появу у громадських місцях у п'яному вигляді.

Окрім того, законопроект передбачає збільшення штрафів за порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Донбасу: законопроект повернули в комітет

За продаж таких алкогольних напоїв неповнолітнім або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менше 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар) пропонується карати штрафом 1700-3400 грн, якщо раніше це становило 510-1700 грн.

МВС пропонує встановити штраф у розмірі 3400 грн (зараз штраф за це правопорушення 510 грн) за перевищення максимально дозволеної швидкості руху на понад 50 км/год. За залишення місця ДТП пропонують встановити штраф 3400 грн і передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на термін до 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за вживання алкоголю в громадських місцях планують збільшити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі