неділя, 28 травня 2006 13:07

Прибічники Махмудда Аббаса готуються до воєнного перевороту

 

Збройні сили, підпорядковані палестинському президенту Махмуду Аббасу, готуються атакувати бойове крило руху ХАМАС.

- Час ХАМАС проходить. Ми виберемо потрібний час і місце для воєнної операції. І після цього більше ніяких бойовиків ХАМАС не буде, - сказав високопосадовий представник руху ФАТХ. - Я читаю звіти нашої розвідки про ХАМАС і дуже добре знаю, що ці люди планують силовим методом усунути нашого президента, - додав він.

Представник ФАТХ при цьому підкреслив, що громадянська війна неминуча. Він також зауважив, що палестинський лідер має достатньо прихильників і зброї для того, щоб прибрати владу до своїх рук.

За даними газети Ha"aretz, Аббас планує взяти Президентську гвардію безпосередньо під свій контроль. При цьому він хоче збільшити її кількість до десяти тисяч осіб. За інформацією видання, таким чином Аббас намагається створити незалежну службу безпеки, яку сам повністю контролюватиме і яку б можна було протиставити різним озброєним підрозділам ХАМАС і ФАТХ.

На даний момент президентська гвардія має приблизно півтори-дві тисячі військовослужбовців, пише Газета.ru.



Зараз ви читаєте новину «Прибічники Махмудда Аббаса готуються до воєнного перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі