субота, 05 лютого 2022 03:25

"Зіткнення з Росією буде, але не повномасштабне" - екс-посол Чалий

"Зіткнення з Росією буде, але не повномасштабне" - екс-посол Чалий
Екс-посол США Чалий: "Росію може зупинити пакет санкцій". Фото: voanews.com

Екс-посол України у США Валерій Чалий вважає, що зіткнення з Росією буде.

Про це він сказав у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підготували пакети санкцій проти еліти РФ

"Зіткнення з Росією буде, але не повномасштабне. А зараз Росію може зупинити пакет санкцій. Його найближчими днями обіцяють підготувати спільно республіканці і демократи. Там буде буде ленд-ліз як у часи Другої світової війни - безоплатно поставка зброї, серйозні економічні заходи. Якщо вони це зроблять, це буде ще один холодний душ на голову Путіна", - сказав дипломат.

Чалий також додав, що сумнівається у перспективі Мінських угод.

"Росія розстріляла їх градами і накрила мільйоном російських паспортів. Їх реанімувати дуже складно. І сценарій буде інший, скоріш за все", - додав він

Президент США Джо Байден раніше заявив, що має намір "у недалекій перспективі" направити додаткових військових на територію країн НАТО у Східній Європі. Голова Білого дому сказав, що існує "явна ймовірність" того, що Росія може вторгнутися в Україну в лютому.

Пентагон тим часом привів у підвищену боєготовність 8,5 тис. військовослужбовців для можливого розгортання в країнах НАТО у Східній Європі.

Зараз ви читаєте новину «"Зіткнення з Росією буде, але не повномасштабне" - екс-посол Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі