пʼятниця, 16 квітня 2021 10:42

Степанову в Раду принесли поховальні квіти від померлого від Covid-19
3

Фото: Ян Доброносов, bykvu.com

Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову принесли поховальні квіти від померлого від Covid-19. Це сталося у Верховній Раді у п'ятницю під час години запитань до уряду.

У той момент Степанов доповідав із трибуни.

Квіти принесла народна депутатка від партії "Голос", член комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

"Поки ви тут доповідаєте, саме в ці хвилини, пане Степанов, на одному з київських кладовищ ховають чоловіка. Він помер від коронавірусу. І родичі попросили розказати вам його історію.

Ще три тижні тому це був здоровий чоловік 68 років. Щоправда, він мав діабет. Пішов до сімейного лікаря й попросив його вакцинувати від Covid-19. А йому сказали: вакцин для вас не буде, бо в країні майже немає вакцин. Бо ви їх не завезли. За кілька днів він захворів і нещодавно помер. І сьогодні родичі його ховають. Тому що ви не здатні забезпечити Україну життєво важливими вакцинами.

Отже, пане Степанов, це вам - поховальні квіти. Які родичі людини, померлої в 68 років, просили вам передати. Щоб ви знали, що за кожною смертю, яких о 500 на день, стоїть конкретна людина. І конкретні трагедії й долі", - сказала депутатка й поклала гвоздики на трибуну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин: збільшилася кількість областей у червоній зоні

Після цього до трибуни підійшла депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова й забрала квіти.

У відповідь Степанов заявив про "маніпуляцію смертями" і "дешевий піар".

Із зали міністрові пролунало: "Ганьба!".

За останню добу в Україні виявили 17 479 нових хворих на коронавірус. Найбільша кількість підтверджених випадків - у Києві, Харківській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. Померли 438 пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Степанову в Раду принесли поховальні квіти від померлого від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі