неділя, 02 серпня 2020 13:07

Степанов пригрозив мерам Луцька і Тернополя

Степанов пригрозив мерам Луцька і Тернополя
Міста не можуть скасовувати карантин. Фото: Reuters

Місцева влада не має права пом'якшувати карантинні обмеження.

"Умови карантину, згідно з нашим законодавством, встановлює уряд, вони прописані у відповідній постанові уряду. А вже на території області або регіону можуть тільки посилювати ті чи інші обмеження, але в будь-якому випадку законодавство не передбачає, що органи місцевого самоврядування можуть пом'якшувати карантин", - заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує "Цензор.нет".

Також місцева влада відповідає за дотримання умов карантину. Контроль здійснюють Госпродпотребслужба, Нацполіція, Національна гвардія та Держприкордонслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли чекати найбільшого поширення Covid-19

Степанов нагадав, що по всій країні діють масковий режим, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків.

В Україні за останню добу підтвердили 1112 випадків коронавірусної хвороби. Загалом від початку епідемії в країні вірус Covid-19 виявили у 72 168 людей.

Міська рада включеного до "червоної зони" Луцька не ухвалюватиме рішень щодо зупинки транспорту чи закриття будь-яких закладів.

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що Кабінет міністрів України мав би переглянути рішення про віднесення Тернополя до "червоної зони" поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Степанов пригрозив мерам Луцька і Тернополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі