пʼятниця, 07 серпня 2020 01:49

Степанов нагадав місцевій владі про наслідки невиконання умов карантину

Степанов нагадав місцевій владі про наслідки невиконання умов карантину
Степанов розповів про невиконання умов карантину. Фото: РБК

Переведення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці в певну зону визначається на підставі чітких показників, невиконання вимог карантину тягне за собою відповідальність.

"Коли люди, неважливо якого міста чи яка посада, говорять: "Я не буду виконувати"..., за це є відповідальність... Це не просто бажання якесь: давайте ми переведемо в ту чи іншу зону. Це чітко визначено порядком: в який спосіб, яким чином переводиться регіон в той чи інший рівень небезпеки. Тому прикро, що така реакція, що замість того, щоб подумати про здоров'я громадян, починає переходити в іншу площину", - міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив на брифінгу під час перебування на Львівщині, передає Укрінформ.

Критерії, за якими та чи інша адміністративно-територіальна одиниця відноситься до певної зони, однакові для всіх регіонів. Контроль виконання дотримання норм карантину здійснюють Держпродспоживслужба, Національна поліція, Національна гвардія, Держприкордонслужба в межах своїх повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: де за добу виявили найбільше хворих

31 липня на черговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З: до "червоного" віднесені міста Луцьк та Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.

Зараз ви читаєте новину «Степанов нагадав місцевій владі про наслідки невиконання умов карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі