четвер, 11 грудня 2008 09:08

Стельмах про курс гривні, кредит МВФ і заяву Порошенка

Стельмах про курс гривні, кредит МВФ і заяву Порошенка
Курс гривні буде оптимальним. Таку думку висловив на прес-конференції глава НБУ Володимир Стельмах у відповідь на прохання журналістів спрогнозувати подальший курс гривні.

"Якщо ви менше думатимете про той курс, а більше про свою гривню, тоді, я думаю, що він буде надзвичайно оптимальним", - заявив глава НБУ.

Стельмах також відзначив: "Наша панацея - національна валюта. Щоб у ній платили всім зарплату, щоб не було конвертних зарплат навіть в організаціях, створених за участю іноземного капіталу", повідомляє "РБК-Україна".

На думку глави НБУ, заходи Нацбанку стабілізували курс гривні і він виходить на номінальний рівень. Стельмах повідомив про те, що за грудень попит серед населення на долар упав. Зокрема, два дні впродовж грудня була ситуація, коли пропозиція долара була більша, ніж попит.

Водночас Стельмах визнає, що найактуальніше питання на сьогодні - питання валютного курсу. За його словами, наявний ринок іноземної валюти на сьогодні збалансований, забезпечується оплата імпорту.

Також Стельмах спростовує заяву голови наглядової ради НБУ Петра Порошенка, що перший транш кредиту МВФ використовується неефективно. НБУ, за його словами, на сьогодні обходиться своїми силами, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Стельмах про курс гривні, кредит МВФ і заяву Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі