пʼятниця, 23 травня 2008 15:40

Стельмах і Порошенко прогнозують зниження інфляції

Глава Національного банку Володимир Стельмах прогнозує зниження інфляції в травні після того, як у квітні цей показник становив 3,1%. Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"Розвиток інфляції за травень місяць свідчить, що темпи її значно впали порівняно із квітнем, березнем, лютим", - сказав він.

Стельмах зазначив, що за перші дві декади травня рівень інфляції перебуває в межах 1,5-2%.

"Наші дії, у тому числі, які офіційним курсом підтверджені, дали можливість заспокоїти інфляцію... Поки за дві декади травня йде близько 1, 5-2%, хоча ми вважаємо, що (ріст інфляції за підсумками травня загалом) буде ще більш стриманим", - сказав він.

Глава НБУ додав, що в нинішньому році НБУ проводить грошово-кредитну й валютно-курсову політику, спрямовану на стримування інфляції.

Водночас голова ради Національного банку Петро Порошенко прогнозує інфляцію 2% у травні. Про це він сказав у кулуарах парламенту.

"Об"єктивно в травні місяці, і про це сьогодні свідчать цифри, інфляція буде нижчою. У мене немає в цьому ніяких сумнівів. Я впевнений, що вона (інфляція) буде нижчою 2%", - сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що можливе зниження рівня інфляції в травні не буде результатом проведеної монетарної політики НБУ, а тенденції економіки в цілому.

Також він зазначив, що інфляцію можна подолати спільною антиінфляційною політикою Кабінету Міністрів, Верховної Ради й НБУ.

"Подолати інфляцію монетарними методами, які є у розпорядженні Нацбанку, неможливо. Інфляцію можна подолати чіткою координацією з урядовою політикою, із прийняттям необхідних законопроектів парламентом і проведенням ефективної антиінфляційної монетарної політики Нацбанком", - сказав голова ради НБУ.

У квітні інфляція становила 3,1%, у січні-квітні - 13,1%.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Стельмах і Порошенко прогнозують зниження інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі