четвер, 27 вересня 2007 20:55

Ставнійчук: ЦВК намагається збити з пантелику 400 тис членів виборчкомів

Центральна виборча комісія не має права встановлювати порядок оформлення протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій ділянці і окружними виборчими комісіями (ОК) при підписанні протоколу про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, що суперечать закону. Про це сьогодні журналістам заявила заступник розділу Секретаріату Президента, представник Президента в ЦВК і Конституційному Суді Марина Ставнійчук.

"Центральна виборча комісія своїми роз"ясненнями не може встановити інший порядок оформлення протоколів, ніж встановлений законом. ЦВК не може встановити нові, ліберальніші вимоги, ніж існують в законі", - сказала Ставнійчук.

Представник Президента в ЦВК нагадала, що, відповідно до ст. 35 Закону "Про вибори народних депутатів України", засідання дільничної або окружної виборчої комісії вважається дійсним за умови присутності на ньом більше половини складу членів комісії. "Ст. 93 ці закони встановлює, що підписання протоколу членом виборчої комісії є його обов"язком, а у випадку, якщо є сумніви або підстави для непідписання протоколу, член комісії зобов"язаний підписати протокол з викладом окремої думки", - підкреслила Ставнійчук.

"Я сподіваюся, що ЦВК вистачить здорового глузду не голосувати за ті роз"яснення, які не відповідають закону в частині способу оформлення протоколу про результати голосування на виборчих ділянках. У деяких членів ЦВК вже є і досвід роботи, який говорить про те, що напередодні виборів давати роз"яснення для дільничних виборчих комісій, які практично суперечать закону, - це означає збити з пантелику більш ніж 400 тис членів дільничних і окружних виборчих комісій", - вважає Ставнійчук, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук: ЦВК намагається збити з пантелику 400 тис членів виборчкомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі