понеділок, 13 жовтня 2008 19:04

Ставнійчук: БЮТ затягує рішення щодо виборів

Представники БЮТ в Апеляційному адміністративному суді Києва сьогодні під час судового засідання заявили відвід судді Михайлу Межевичу, який є головою колегії суддів, що розглядає скаргу Секретаріату Президента про припинення дії Указу Глави держави про проведення дострокових парламентських виборів.

Про це журналістам повідомила заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук під час перерви в судовому засіданні у зв"язку з тим, що колегія суддів через це клопотання пішла в дорадчу кімнату.

У той же час Ставнійчук виразила здивування, чому представники БЮТ заявили клопотання про відвід лише голові колегії суддів, а не всьому її складу. При цьому вона висловила думку, що це укотре свідчить про спробу БЮТ затягнути судовий розгляд скарги. "Сьогодні ми є свідками того, як затягується процес", - сказала Ставнійчук. При цьому вона зазначила, що суд навіть не перейшов до розгляду справи по суті, а розглядає лише процесуальні питання.

Разом з тим Ставнійчук сказала, що адміністративні суди не мають повноважень розглядати такі справи, такого роду справи повинен розглядати Конституційний Суд України, повідомляє УНІАН.

Звертаючись до народних депутатів, Ставнійчук закликала їх надати можливість суду почати розгляд справи по суті.

Крім того, Ставнійчук спростувала інформацію представника БЮТ у суді Валерія Писаренка про те, що в залі суду знаходяться невідомі озброєні люди. За словами Ставнійчук, головуючий на судовому засіданні дав розпорядження судовій міліції перевірити охорону, присутню в залі, на наявність зброї. Після відповідної процедури зброї у присутніх в залі суду не було виявлено.

Також Ставнійчук спростувала інформацію окремих політичних сил про те, що нібито на Апеляційний адміністративний суд Києва і на Вищий адміністративний суд України виявляється тиск. "Тиск на суд сьогодні не робить ніхто", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук: БЮТ затягує рішення щодо виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі