субота, 24 вересня 2011 15:17

Стаття Тимошенко запроваджена ще 1927-го під редакцією Сталіна - Яценюк

Стаття Тимошенко запроваджена ще 1927-го під редакцією Сталіна - Яценюк

У тюрмі мають сидіти хабарники, а не опозиціонери, заявив Арсеній Яценюк 24 вересня у Львові.

"Ми збираємо раду партії, щоб розробити нові проекти статей. Адже сьогоднішня стаття 365 Кримінального Кодексу -  це класична політична стаття, яка запроваджена ще 1927 року УРСР під редакцією Сталіна. Вона сьогодні стосується не лише Луценка та Тимошенко, а кожного українця. Ми також вимагаємо допустити Юлію Тимошенко до наступних парламентських виборів. І будемо думати, як цього добитися", - заявив Яценюк.

Найперше треба не допускати, щоб закон про виборів змінювали під кожні наступні вибори, пояснив він.

"Усі вибори мають проходити на однакових умовах. Наступні вибори мають проходити за виборчим  законом, за яким проводилися вибори у 2006-2007 роках. Проте влада планує переписати закон, щоб можна було зфальшувати вибори", - зазначив лідер "Фронту змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк прогнозує зростання бідності на 10% в наступному році

Нещодавно Яценюк уже подав на розгляд Верховної Ради законопроект, який був відхилений більшістю. Він стосувався ЖЕКів, яким мало би заборонятися за спрощеною процедурою стягувати борги із споживачів.

"ЖЕКи сьогодні мають право отримати судове рішення про стягнення боргу за три дні. А мешканці будинку, якщо вони незадоволені якістю послуг ЖКГ, судитимуться з ним дуже довго, - пояснив Яценюк. - Тому статтю 96 Цивільного процесуального кодексу треба змінити. Адже судові засідання проходять без участі самих боржників."

Цей законопроект лідер "Фронту Змін" вносив після того, як в донецької пенсіонерки за борг 300 грн відібрали старий телевізор "Електрон" та швейну машину. Вона отримує пенсію 1034 грн, а її син-інвалід - 750.

Яценюк пообіцяв повторно вносити цей законопроект у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Стаття Тимошенко запроваджена ще 1927-го під редакцією Сталіна - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі