неділя, 19 червня 2016 17:37

Стало відомо, про що Порошенко говоритиме з Олландом

Стало відомо, про що Порошенко говоритиме з Олландом
Фото: 112.ua

Під час робочого візиту президента України Петра Порошенка до Франції основними темами для обговорення з його французьким колегою Франсуа Олландом будуть двосторонні відносини країн, санкції проти Росії, припинення війни на Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на дипломатичні джерела.

За даними видання, зустріч президентів України та Франції запланована 21 червня на 11:00 у Єлисейському палаці. Вона має завершитися спільною заявою для журналістів. При цьому прес-конференція президентів не планується.

За словами одного із дипломатів, основними темами переговорів лідерів двох країн будуть двосторонні відносини між країнами, "виконання Мінських домовленостей, мирне врегулювання конфлікту на сході України, санкції проти Росії, а також питання відновлення суверенітету та територіальної цілісності України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко призначив п'ять нових послів України

Крім того, частину з цих питань буде порушено під час зустрічей з головами обох палат французького парламенту Національних зборів та Сенату.

Згідно з порядком денним роботи голови Національних зборів Франції Клода Бартолона, зустріч з українським президентом передуватиме переговорам у Сенаті.

Зустріч Порошенка з головою Сенату Жераром Ларше запланована на 15:30 за Києвом у Люксембурзькому палаці.

Нагадаємо, раніше Порошенко поговорив по телефону з Оландом і Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, про що Порошенко говоритиме з Олландом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі