субота, 30 травня 2020 21:42

Стало відомо, коли Рада розгляне програму уряду

Стало відомо, коли Рада розгляне програму уряду
Рада запрацює з 2 червня. Фото: REUTERS

Верховна Рада повернеться до пленарної роботи у вівторок, 2 червня. У перший тиждень парламент розглядатиме Програму уряду.

"Абсолютна більшість комітетів Верховної Ради не підтримали той текст, який Кабінет міністрів подав ще у квітні, і надали свої рекомендації. Вірогідно, голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання… Розраховуємо отримати детальніший і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів", - написала заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

Доопрацьований урядом варіант парламент розгляне упродовж 15 днів.

Також, у порядку денному на тиждень голосування у другому читанні законопроекту про "злодіїв у законі", постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроектів від "цифрового" комітету - про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль зібрав уряд - ЗМІ

"Також в планах голосування у другому читанні законопроекту з пакету порятунку креативних індустрій. І важливі зміни до виборчого законодавства: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах у міських ОТГ, де не менше 15 тисяч виборців (зараз - 90 тис.), зменшення застави за участь у виборах у 4 рази, паралельне висування до рад різного рівня і багато іншого - у першому читанні", - додала вона.

Раніше нардепи скасували пленарні засідання на 21 і 22 травня. У ВР пояснили таке рішення самоізоляцією фракції "Батьківщина", в якій один з депутатів захворів на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Рада розгляне програму уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі