пʼятниця, 22 жовтня 2010 16:03

Стали відомі рейтинги політичних партій на виборах до міськради Дніпропетровська

Стали відомі рейтинги політичних партій на виборах до міськради Дніпропетровська
Дніпропетровців, які бажають взяти участь у виборах до міськради стало істотно більше. Це видно з результатів дослідження "Політичні рейтинги партій", проведеного 19-21 жовтня столичним Центром соціальних технологій "Соціополіс".

Методом вуличного опитування було опитано 1437 городян. Похибка вибірки 2,7%.

Цікаво, що основними проблемами для жителів Дніпропетровська, як і раніше залишаються підвищення цін на комунальні послуги і продукти харчування (17,3%), і низькі зарплати та пенсії (16,5%). Крім того, городян хвилюють проблеми безробіття, корупції і свавілля місцевих чиновників.

Якщо б вибори до міської ради відбулися у найближчу неділю, то 3% бар'єр подолали б 7 партій.

Відбулися серйозні зміни серед лідерів. Традиційно лідирує Партія регіонів (38,4%). Друге місце все ще займає Сильна Україна (12,2%), незважаючи на стійке зниження рейтингу за рахунок падіння популярності лідера партії - Сергія Тігіпка.

У трійку лідерів увірвалася Народна партія. У її керівників є привід для радості - їх агітаційна робота не пропала дарма. На початку місяця рейтинг Народної партії становив 5,5%, а сьогодні вже 9,1%. Очевидно, професійні місцеві лідери Дніпропетровської організації Народної партії змогли переконати виборців у своїх моральних якостях і показали конкретні приклади вирішення місцевих проблем.

Інша ситуація у другій частині прохідного списку. Непогані результати у "Фронту змін" (8,3%), а от "Батьківщина" (7,7%), здає позиції, це пов'язано з некомпетентністю місцевих депутатів і втратою довіри суспільства до цієї сили в цілому.

Громадська сила (йде до міськради від партії "Народний порядок") перебуває в зоні ризику з рейтингом, що не перевищує 4,1%. Крім того, практично немає шансів потрапити до нового складу міської ради у комуністів, які явно не дотягують до 3% бар'єру.

У цілому можна відзначити, що дніпропетровці вже визначилися зі своїм вибором. Бентежить тільки високий відсоток мешканців, які збираються голосувати проти всіх - 6,6%. Політикам варто задуматися, адже це показник того, що суспільство втомилося від політичних інтриг і хоче стійкої стабільності.
Зараз ви читаєте новину «Стали відомі рейтинги політичних партій на виборах до міськради Дніпропетровська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі