понеділок, 24 квітня 2017 08:36

Стали відомі подробиці несподіваної розмови Порошенка та Тіллерсона

Стали відомі подробиці несподіваної розмови Порошенка та Тіллерсона
Тіллерсон подзвонив Порошенку, щоб запевнити у продовженні санкцій проти РФ і поговорити про підрив авто ОБСЄ. Фото: president.gov.ua

Держсекретар Рекс Тіллерсон 23 квітня зателефонував президенту Петру Порошенку, щоб поділитися подробицями свого недавнього візиту до Москви та запевнити у збереженні санкцій проти Росії.

Про це йдеться на сайті Держдепу США.

"Тіллерсон підтвердив тверду прихильність Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Наголосив, що санкції діятимуть, доки Росія не поверне під контроль України Кримський півострів і не почне в повному обсязі виконувати Мінські угоди", - інформують у відомстві.

Під час візиту до Москви Тіллерсон передав російському керівництву послання, що покращенню відносин США із Росією заважають її дії на Донбасі.

Держсекретар і Порошенко підкреслили, що підрив автомобіля ОБСЄ на Луганщині демонструє необхідність дотримання Мінських угод з боку всіх сторін - особливо сепаратистських груп, яких підтримує Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва прокоментувала підрив авто ОБСЄ

23 квітня на підконтрольній бойовикам території Луганської області підірвалася машина спостережної місії ОБСЄ. Загинув один зі співробітників патруля - громадянин США. Ще двоє спостерігачів отримали поранення - їх доправили до лікарні у Луганську.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці несподіваної розмови Порошенка та Тіллерсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі