понеділок, 02 травня 2011 10:49

США знищили Усама бін Ладена пострілом в голову

США знищили Усама бін Ладена пострілом в голову

У ніч на понеділок президен США Барак Обама заявив, що під час військової операції вбили лідера терористичного угруповання "Аль-Каїди" Усама бін Ладена, повідомляє CNN.

Бін Ладен з сім'єю  переховувався за 100 км на північ від столиці Пакистану Ісламабада. Президент США підкреслив, що в операції брали участь члени пакистанської розвідки. Лідер "Аль-Каїди" опирався нападу. Його застрелили під час перестрілки. Смерть настала від пострілу в голову. Після зіткнення військові забрали тіло бін Ладена.

"Майже через 10 років ми знищили лідера терористичної організації, що вбила більше 3 тисяч людей. Сьогодні за моїм наказом США провели цілеспрямовану операцію проти цього об'єднання в Абботабаді. Невелика група американців провела атаку з надзвичайною мужністю і відданністю. Після перестрілки, в якій вбили Усама бін Ладена, вони забрали його тіло", - заявив Обама.

Представники пакистанськї розвідки зазначили, що не знають, хто саме вистрелив. Під час атаки ніхто з американців не постраждав. Також загинуло троє людей "Аль-Каїди". Серед них була жінка, яку використовували як живий щит.

Спецоперація тривала 40 хвилин.

Після заяви Обами на вулицях США почалися святкування.

 

Зараз ви читаєте новину «США знищили Усама бін Ладена пострілом в голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі