понеділок, 19 листопада 2007 10:08

США запропонували Україні допомогу в рятувальній операції на шахті ім. Засядька

 Сполучені Штати Америки пропонують Україні допомогу у проведенні рятувальної операції на шахті ім. Засядька в Донецьку, йдеться у заяві посла США в Україні Вільяма Тейлора.

Про це повідомила прес-служба посольства  минулої неділі.

"Я зв"язався з урядом України і запропонував надати ресурси, які є у нашому розпорядженні, які могли б сприяти рятувальній операції. Наші думки і молитви з тими, кого торкнулася ця трагедія, і з відважними рятувальниками", - заявив Тейлор.

Від імені посольства і американського народу посол висловив співчуття народу України і родинам, які втратили близьких у результаті аварії на шахті.

В неділю на шахті ім. Засядька на горизонті 1078 при проведенні робіт стався вибух метано-повітряної суміші. За даними МНС, у момент аварії під землею знаходилися 456 гірників, зокрема на аварійних ділянках - 186.

Як повідомлялося, у Донецькій області 19, 20 і 21 листопада (понеділок, вівторок і середа) оголошені днями трауру по загиблих гірниках у результаті аварії на шахті ім. Засядька.

Всього за період з 1999 року на шахті Засядька сталося 4 великі аварії.

У незалежній Україні аварія сталася у березні 2000 року на шахті ім. Баракова у Луганській області. В результаті вибуху метану і вугільного пилу там загинули 80 гірників.

 

За матеріалами Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «США запропонували Україні допомогу в рятувальній операції на шахті ім. Засядька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі