середа, 23 липня 2008 15:23

США "вмивають руки" від плівок Мельниченка

Колишній офіцер Управління державної охорони України Микола Мельниченко висловлює занепокоєння і нерозуміння щодо відмови уряду і Федеральної служби розслідувань США повести фоноскопічну експертизу записів та записуючих пристроїв, які, за твердженням Мельниченка, він зробив у кабінеті колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Таку заяву Мельниченко зробив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Я хочу звернутися до журналістів по допомогу. Адже США на сьогодні відмовилися від раніше досягнутої з ПАРЕ домовленості про надання експертів ФБР для здійснення такої експертизи. У зв"язку з цим зараз ситуація навколо цього зайшла у правовий тупик, що унеможливлює розслідування Генеральною прокуратурою України резонансних справ", - зазначив Мельниченко.

Говорячи про можливі причини такої ситуації, він наголосив на певних кулуарних домовленостях зацікавлених у нерозслідуванні резонансних справ осіб з американською стороною.

"Такою своєю позицією США "вмивають руки" у боротьбі з корупцією в Україні", - сказав Мельниченко.

1 лютого 2008 року заступник генерального прокурора України Микола Голомша заявляв, що тільки-но слідство отримає результати фоноскопічних експертиз записів Мельниченка, то звинувачення у справі загибелі Г.Гонгадзе можуть бути пред"явлені конкретним особам.

Мельниченко у січні 2007 знову приїхав до України і почав співпрацювати зі слідством у справі Гонгадзе.

19 березня 2008 року він заявив, що припиняє своє співробітництво з Генеральною прокуратурою України, щоб таким чином стимулювати роботу цього відомства для розкриття резонансних кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «США "вмивають руки" від плівок Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі