четвер, 08 грудня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

США визнали дії росіян в Україні геноцидом – РФ відреагувала брехнею

США визнали дії росіян в Україні геноцидом – РФ відреагувала брехнею
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 грудня.

У посольстві Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у четвер вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Відкидаємо звинувачення, що дії РФ в Україні є геноцидом. Американські парламентарі вісім років не звертали уваги на страждання Донбасу від рук київського режиму. Мовчать і зараз, коли жертвами ударів ЗСУ стають жінки, діти та люди похилого віку", – дезінформують у ворожому відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейки РФ: ворог готує масштабну провокацію проти ЗСУ

Маніпуляцію поширило також видання Le Figaro, процитувавши французького політика Ніколя Дюпон-Аніана. Він заявив, що настав час скасувати антиросійські санкції та припинити постачання зброї Києву в обмін на припинення вогню та переговори, оскільки президент України Володимир Зеленський нібито більше не захищає Україну, а хоче, "жертвуючи своїм народом, стати інструментом руйнування РФ".

Водночас запорізький зрадник-колаборант Володимир Рогов заявив, що Київ нібито продовжує постачати електроенергію до Молдови, відключаючи при цьому українців. Така інформація не відповідає дійсності, попереджають у РНБО.

"Влада київського режиму скасувала в Запорізькій області декілька приміських поїздів, пояснивши це проблемами з електропостачанням", – дезінформує зрадник України.

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США підтримав 7 грудня законодавчу ініціативу, яка визнає дії РФ в Україні геноцидом. Після ухвалення проєкту резолюції в профільному комітеті документ виноситься на загальне голосування до Сенату. Проєкт резолюції засуджує РФ за вчинення актів геноциду проти народу України і закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоби запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу.

Зараз ви читаєте новину «США визнали дії росіян в Україні геноцидом – РФ відреагувала брехнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі