понеділок, 20 вересня 2021 18:41

США спростять правила в'їзду для українців

США спростять правила в'їзду для українців
Почати діяти нові правила можуть через кілька тижнів. Фото: ВВС

Сполучені Штати Америки та Європейський Союз домовилися про скасування обмежень на поїздки для вакцинованих європейців.

Це рішення важливе для жителів України, які подорожують у США через європейські аеропорти, повідомляє Європейська правда.

Посол ЄС у США Ставрос Ламбріндіс також зазначив, що сподівається на "ствердне оголошення щодо заборони на поїздки в США найближчим часом".

Заборона діє з березня 2020 року. Її продовжив президент США Джо Байденом після інавгурації в січні. Через заборону подорожей з ЄС у США діяла заборона подорожей через ЄС для громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва й Польща закликали Євросоюз переглянути міграційну політику

Українцям доводилося подорожувати в обхід європейських хабів, переважно через Стамбул. Винятком були пасажири, які становили національний інтерес для США, мали індивідуальний дозвіл на подорож через європейські аеропорти.

Європейські дипломати та Європейська комісія впродовж кількох місяців домагалися скасування заборони, яку вони вважають необґрунтованою.

У понеділок європейський комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зустрінеться з координатором Білого дому з Covid-19 Джеффрі Зієнтсом.

Очікується, що зняття обмежень застосовуватиметься до громадян Шенгенської зони, жителів Великої Британії та Ірландії. Почати діяти нові правила можуть через кілька тижнів, припускає Politico.

Латвія змінила правила в'їзду на територію країни для громадян України. Україну внесли в список країн, які становлять серйозний ризик для здоров'я латвійців.

Тепер в'їзд до Латвії без поважної причини обмежений. В'їзд, зокрема й для туризму, дозволений тільки українцям, які мають ковід-сертифікати країн-членів ЄС, ЄЕП, Швейцарії та Великобританії, а також мають ковід-сертифікати, отримані в мобільному додатку "Дія" з QR-кодом для перевірки й сумісні з чинною системою визнання сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу в Латвії.

Зараз ви читаєте новину «США спростять правила в'їзду для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі