четвер, 25 жовтня 2007 12:30

США просять Ющенка і Януковича скасувати депутатську недоторканість

Атлантична рада звертається до лідерів новообраних політичних сил із закликом розпочати боротьбу проти зростаючої корупції в політиці та бізнесі.

Такі висновки доповіді "Корупція, демократія та інвестиції в Україні", оприлюдненої в середу пізно ввечері Атлантичною радою.

Згідно із доповіддю, корупція в Україні настільки поширена, що "може загрожувати економічному процвітанню та національній безпеці".

"Новий український уряд – з повною підтримкою парламенту – першочергово має викоренити корупцію. Це включає очищення судової системи, розрив зв"язків між владою та бізнесом та співробітництво з парламентом для ухвалення антикорупційних законів", - сказав колишній посол США в Україні та член Ради Стівен Пайфер.

Доповідь рекомендує президенту та новому уряду використати їхній новий мандат та негайно розпочати координацію і посилення застарілих антикорупційних законів.

Також президенту та уряду варто реформувати корумповану судову систему та оновити склад суддів новою генерацією.

Також Рада пропонує створити незалежне національне бюро розслідувань з метою виявлення та викорінення корупції.

Згідно із доповіддю президент та уряд мають скасувати або зменшити парламентський імунітет, який в минулому використовувався політиками для переховування від відповідальності.

Рада також пропонує збільшити прозорість шляхом опублікування річних декларацій про майно та доходи посадовців та високопосадовців, пише Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «США просять Ющенка і Януковича скасувати депутатську недоторканість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі