середа, 28 січня 2015 11:00

США надасть Україні 2 мільярди доларів
2

Фото: Facebook

Уряд Сполучених Штатів Америки надає Україні фінансову підтримку у виді державних гарантій обсягом $2 млрд.

Відповідна декларацію підписали міністр фінансів України Наталя Яресько та міністром фінансів США Джейкоб Джозеф Лью.

"Сьогодні між Сполученими Штатами Америки та Україною було підписано декларацію про співробітництво у сфері надання кредитних гарантій. Уряд Сполучених Штатів Америки надає Україні кредитних гарантій в обсязі $2 млрд. Це дозволить Україні більш активно впроваджувати вже розпочаті реформи, а також залучати міжнародні фінансові кредити на більш сприятливих для України умовах", - зазначила Яресько.

Вона подякувала уряду США за підтримку в непростий для України час: "Ми високо цінуємо такий крок наших американських партнерів".

Дана допомога Штатів є частиною більш широкого міжнародного пакету підтримки Україні в проведенні реформ і відновленні фінансової стабільності.

Раніше у Міністерстві фінансів США заявляли, що Сполучені Штати мають намір надати $1 млрд кредитних гарантій уряду України в першій половині 2015 року, за умови, що Україна дотримуватиметься програми реформ, яку вона узгодила з МВФ.

"Якщо Україна досягне прогресу у сфері реформ і, якщо цього вимагатимуть обставини, адміністрація США буде готова, спільно з Конгресом, щоб забезпечити додатковий $1 млрд кредитних гарантій наприкінці 2015 - для загальної потенційної підтримки на $2 млрд у 2015 р.", - йшлося в повідомленні прес-служби відомства.

Зараз ви читаєте новину «США надасть Україні 2 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі