Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 13:03

США попросили Україну не псувати відносини з Росією

США звернулися з проханням до України і Грузії не псувати відношення з Росією. Дану заяву зробив заступник держсекретаря США Девід Кремер на міжнародному форумі "Врегулювання "заморожених конфліктів" в контексті безпеки і стабільності Чорноморського регіону", що проходить у Києві.

"Україна, Молдова, Грузія і Білорусь можуть одночасно мати добрі відносини як з США, так і з Росією. В інтереси США не входить напруження в прикордонних Росії країнах", - сказав Кремер.

На питання, який вплив матимуть на відносини з Росією ініціативи пострадянських держав після вступу в НАТО, Крамер відповів: "Якщо країни самі вирішать, в якому військово-політичному альянсі брати участь і куди вступати, США такі ініціативи тільки вітають", - передає "Newsru.com".

Нагадаємо, міжнародний форум відкрився в Києві в середу. У форумі беруть участь: міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, заступник держсекретаря США Девід Кремер, спецпредставник ЄС по Південному Кавказу Пітер Семнебі, спецпредставник ЄС по Молдавії Калман Міжєї, генеральний секретар Організації чорноморського економічного співтовариства (ОЧЄС) Леонідас Крізантопулос, міністр реінтеграції Молдавії Василе Шова, генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвілі.

У сесіях форуму також беруть участь 30 іноземних експертів, 100 вчених і представників неурядових організацій, представники дипломатичних місій, пише "ForUm".

Зараз ви читаєте новину «США попросили Україну не псувати відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути