понеділок, 08 листопада 2010 19:34

США підкажуть Україні, як чесно проводити вибори

США підкажуть Україні, як чесно проводити вибори

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що іноземні партнери будуть сприяти зміцненню основ конкурентної демократії в українській державі.

"У МЗС розраховують, що США, як і інші іноземні партнери, будуть сприяти успіху роботи, мета якої - зміцнити принципи конкурентної демократії в Україну", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

Заступник міністра також прокоментував заяву помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіпа Гордона про недемократичність проведення місцевих виборів в Україні.

"У Міністерстві закордонних справ України вважають, що вичерпна оцінка уряду США проведення місцевих виборів в Україні 31 жовтня міститься в прес-релізі посольства США в Києві від 3 листопада цього року ", - сказав Демченко.

Він нагадав, що президент України Віктор Янукович поставив чітке завдання до травня 2011 року подати на розгляд громадськості текст Виборчого кодексу, який буде уніфікувати виборче законодавство і дозволить проводити вибори всіх рівнів відповідно до вищих демократичних стандартів.

"Керівництво України запросило американських і європейських експертів приєднатися до діяльності створеної указом В. Януковичем робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори", - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Ф. Гордон заявив, що вибори до місцевих органів влади, які пройшли в Україні 31 жовтня, не відповідали стандартам демократії.

Уряд США 3 листопада поширив заяву щодо місцевих виборів в України, в якому вони були названі менш демократичними і прозорими, ніж президентські вибори 2010 року. США також висловили готовність надати допомогу Україні в реформі виборчого законодавства.

Зараз ви читаєте новину «США підкажуть Україні, як чесно проводити вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі