середа, 12 березня 2008 08:50

США намагаються переконати НАТО дати Україні ПДЧ

Адміністрація Джорджа Буша визнає наявність розбіжностей усередині НАТО з питання про приєднання України і Грузії до плану дій з членства в Альянсі і активно працює над тим, щоб врегулювати ці розбіжності.

Про це заявив у вівторок виконуючий обов"язки держсекретаря США з політичних питань Деніел Фрід.

"Консенсусу наразі немає, і ми працюємо усередині Альянсу, намагаючись його знайти", - заявив Фрід, виступаючи в сенаті США.

"Ми проводимо консультації з нашими союзниками, обговорюючи найкращі терміни і найкращий спосіб для просування вперед", - сказав замдержсекретаря, зі слів якого "держсекретар Райс детально обговорювала це на зустрічі в НАТО на міністерському рівні минулого тижня".

Фрід повідомив сенаторів, що в цих дискусіях адміністрація Буша будує свою аргументацію, виходячи з того, що "план дій з членства в НАТО - це ще не членство" і що "Україні та Грузії належить пройти довгий шлях, перш ніж вони відповідатимуть вимогам членства".

"Україна і Грузія не готові до того, щоб бути членами, вони це самі визнають, але ми можемо допомогти їм у підготовці до плану дій з членства в НАТО", - заявив дипломат.

Головнокомандуючий військами НАТО і голова європейського командування ВС США генерал Джон Креддок підтвердив, що він задоволений станом озброєних сил України і Грузії, які "надають підтримку конкретним операціям" Альянсу.

Генерал Креддок зазначив також активну участь військовослужбовців України і Грузії в операціях НАТО.

У середині лютого сенат США затвердив резолюцію про підтримку швидкого приєднання Грузії й України до Плану дій з членства в НАТО, повідомляють РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США намагаються переконати НАТО дати Україні ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі